I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, December 4, 2010

dentist!

assalamualaikum...
selamat petang adik-adik sume... (haaa..fikri! jgn salah paham plak..ni adik2 lain k..haha)
okay..arini cik aied nk tukar name jadi kak aied..ngeh3...rasa muda mudi gituhh!
berbalik kepada tajuk entry...

hari ni..pagi2 lagi ibu kak aied suda jerit2 panggil kak aied suro bangun tidur...ingatkan nak ajak pegi shopping ke hape... mmg la nak gi shopping pun... dekat klinik gigi loh...taman ungku tun aminah...cari la sendiri kat mane..haha... dekat RM200 terbang dalam masa tak sampai sejam pun...

haa..adik2 mesti tertanya2 kenapa kak aied pergi ke klinik gigi??? sebabnye..kak aied pergi tampal gigi kak aied yang dah berlubang ni..kalau masuk makanan sakit woo... lepas tu..ayah kak aied pun nak gi cabut gigi jugak...jadinya dalam pukul 10pagi tu kami (ibu,ayah n kak aied) pun dah terpacak la dekat klinik gigi tu...

bila masuk jer kat dlm bilik rawatan dia tu...laaa..aku ingt doktor tu laki...rupanya pompuan..haha...baru nak ngorat! haha..hep! hep! gataiii! kang ade org marah plak..haha..okay..masa doktor tu tgh tampal2 gigi cik aied..opss..kak aied,, dia sempat gak la membebel2 bagi nasihat... katanya:

1. jangan selalu makan chocolate
2. jangan lupa gosok gigi sebelum tidur
3. kalau makan gula2 jangan gigit gula2 tu

jadi..adik2 kenalah ikut pesan doktor gigi yg bernama Loh tu... ngee3...

okay...itu sajela kak aied nak share...haa...kalau adik2 ni pembaca setia blog kak aied..mesti adik2 perasan yg lately ni kak aied asyik join contest jer..bukan aper (fikri! pinjam!) ermm...adik2 jgn ingt kak aied ni tamak haloba, mata duitan, gelojoh dan sebagainya tau! tidak sama sekali! kak aied ni baik orgnye! :p
sebenarnya kak aied join contest2 ni sume sebab nak menghilangkan rasa bosan sewaktu cuti ni...kalau ade rezeki nak menang..alhamdulillah...kalau takde rezeki pun takpe la..ngee~ hurmmm.okay la..kak aied rase adik2 dah penat membaca...kte stop dulu la ye... bye2~

p/s: uhuk..uhuk...2hari lepas selesema...arini start batuk pulak =__=

2 comments:

nurul 'izzati said...

tmpal gigi?
ney msti x slalu gsok gigi aied ney kan..?
haha :D

cik aied said...

syhhhh! jangan cakap kuat! hahaha