I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, May 6, 2011

yay! dapat masuk U!

assalamualaikum :)
ngeee~
seperti yang korang sedia maklum...(yeke??)...hari ni kan result upu keluar..so lepasan SPM semua berdebar-debar dan rasa jantung macam nak terkeluar la kan sebab nak tau sama ada mereka berjaya melanjutkan pelajaran ke universiti atau tidak...
kepada yang berjaya Cik Aied ucapkan tahniah..dan kepada yang tak berjaya tu jgn putus asa...masuk je Form 6 ke..kolej ke..tak pun boleh je terus kerja... tak semestinya tak masuk universiti tak boleh berjaya.. (haha..ada gaya macam pakar motivasi tak? :p)
ada jugak yang dapat masuk universiti tapi dapat course yang bukan pilihan mereka... ape nak buat?? buat bodoh je..hahaha.. takde la.. kalau dapat course bukan pilihan tu fikir la betul2 sama ada nak terima ataupun tak... buat solat istikharah ke kan...mungkin mula2 kita tak minat course tu tapi bila dah belajar tiba-tiba jadi suka pulak kan...
erm..time2 macam ni memang la pening nak buat pilihan... sabo jela...
dulu time Cik Aied lepas SPM pun rasa macam tu... pening sangat nak buat pilihan... takut tersalah buat pilihan kang golap maso dopan den...hahaha
masa lepas SPM tu Cik Aied memang apply segala mak nenek yang boleh di apply la..
takut gak kalau tak dapat apa2 tawaran sebabnya result Cik Aied ni bukan power sangat...sederhana je....kalau tak dapat jawabnya tunggu orang meminang jela..haha
lepas apply semua tu..mula2 Cik Aied dapat tawaran matrik... dapat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan... 

   
takut nak masuk matrik sebab org kata matrik susah..belajar laju macam kereta api kena kejar dengan kapal terbang...
lepas tu masa result upu keluar alhamdulillah Cik Aied dapat Diploma Perakaunan kat UiTM Lendu...yang ni paling excited sebab sejak lahir bercita-cita nak jadi akauntan...
lepas tu dapat pulak interview untuk Diploma Radiografi kat Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM)...


lepas tu dapat interview Institut Pendidikan Guru...


aduhhh....pening gilesss masa tu..
tapi last2 Cik Aied pilih masuk matrik..sebabnya.. entah..sukar untuk digambarkan dengan kata-kata...hahaha..poyosss gilesss..
tapi bila dah duduk matrik selama 2 bulan..barulah Cik Aied rasa betapa sukarnya belajar kat matrik...bukan sukar ape...sukar sebab Cik Aied ni pemalas...haha
dan akhir sekali Cik Aied bertapak di IPG KPI... (bertapak? apakah? haha)
begitulah cerita Cik Aied masa lepas SPM dulu...
so kepada adik-adik yang tengah pening-pening tu jgn la pening-pening lagi k..
relax je... fikir elok2 k... ;)




3 comments:

Rozuan Ismail said...

matrix n9..matrix wan dulu

Cikgu Fikri said...

wah...
ko ada 4 pilihan..
mesti pening kepala kan?
aku ada 2 jerk..
sumer keputusan dibuat dalam masa MALAM sebelum nak daftar UITM...
huhuhhhu..

cik aied said...

rozuan ismail : yeke?? thn bile??
fikri: eh ko dpt uitm lendu gak kan? same cos dgn aku kan??