I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, December 26, 2011

Cheese Cake Paling Senang di Dunia!

Assalamualaikum!
hari ni Cik Aied nak share resepi cheese cake yang paling simple di alam semesta..
actually hari tu berangan nak buat cheese cake yang betul-betul tu..
oreo cheese cake ke apa ke kan..haha
tapi usha2 resepinya macam susah nak buat je..
lepas tu bahan-bahannya boleh la tahan "murahnya" kan..haha
last2 pergi Tesco jumpa tepung cheese cake..
apa lagi..terus capai sekotak..hehe
cara nak buat kek ni pun senang...
cuma guna tepung tu, telur 3 biji dan butter..
resepinya pun ada dekat kotak tepung kek tu...
tinggal buat je...
jom kita tengok hasilnya...


bahan-bahan :





hasil selepas lebih kurang 45 minit dibakar dalam oven:


hasil selepas dipotong : 



komen : rasanya boleh tahan la.. of course la tak sesedap new york cheese cake kat secret recipe kan..
tapi agak manis sikit kek ni..

7 comments:

SiTi NuRliYaNa said...

wah.. dah pandai wat cheese cake.. lepas ni boleh lah ajar aku wat cheese kek.. hehehhe

Cikgu Fikri said...

aida..
dia punya kemampatan kek tu sama tak cm new york?
nmpk cm ala2 kek span jerk.. uhuhu..
btw, aku pun tetiba rasa cm nk try lah..
thx... :)

Cikgu Fikri said...

aida..
dia punya kemampatan kek tu sama tak cm new york?
nmpk cm ala2 kek span jerk.. uhuhu..
btw, aku pun tetiba rasa cm nk try lah..
thx... :)

Cik Aied said...

yana: hha...beli je tepung tu..confirm jadi pnye buat..haha...tiba2 jd tukang promote tak berbayar..hehe
fikri: mesti la x sama...kemampatan dia mcm kek2 biasa je.. tp rasa ok la..try la..

chEntA said...

wah..untung la pndi buat cheese cake..hehehe..^_^

NANA NAZIRA.. said...

sedapnyeeeeeeeeeeeee.. !!!

MiszMaryaNe said...

macam bez jer tu, nyum3..=)