I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, December 23, 2010

Kisah di Kawasan Perkuburan

Ali dan Abu baru pulang dari bandar. untuk sampai kekampung, mereka terpaksa melalui jalan pintas yg bersebelahan sebuah kawasan perkuburan.


Hati mereka berdebar-debar semasa melalui kawasan perkuburan itu dan dalam sayup2 malam mereka terdengar bunyi ketukan dari kawasan perkuburan itu.

Mereka berdua memberanikan diri untuk melihat dari mana datang bunyi itu. Dengan perlahan-lahan mereka menghampiri kawasan kuburdan ternampak seorang tua sedang mengetuk batu nisan menggunakan tukul besi dan pahat.Dalam keadaan yang agak gelap itu,orang tua tersebut tekun mengukir sesuatu diatas batu nisan.

Ali dan Abu bersuara"Fuuufff...terkejut kami,ingatkan pakcik ni hantu tadi,buat kami terkejut aje".

Sambil merapati orang tua itu mereka bertanya :"Apa yang pakcik buat malam2 buta kat kubur ni??"

Tiba2 lelaki tua itu menjawab dengan marah..."Bodoh!!Dia orang salah eja nama aku!"

SUMBER: http://gelihati.blogspot.com/


9 comments:

azie said...

huhu salah eja nama la pulak hehe

azie said...

slh eja nama la pulak hehe

cik aied said...

azie: hihi..takpe :)

Ain Zulaikha said...

errr, pakcik tu hantu ke? huhuhu tak berapa nak faham lak

cik aied said...

ain zulaikha: yupsie..pakcik tu hantu..huhu

alyaaboolat said...

klaka giler...hahaha

cik aied said...

alyaaboolat: byk lg cte klaka lain..tgk la kt blog tu..hihi

Cikgu Fikri said...

hehhehee..
klakar deq..
eh, aku rasa, klu ko nAK senang org komne blog ko, wat POP OUT WINDOW..
g setting comment..
t jd cm kt blog aku tu...
dia kluar2..
huhhuhh..
cdgn aku jerk..

cik aied said...

fikri:macam mana?? nanti ko ajar aku la ea..hhihi