I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, January 24, 2011

Bahasa Melayu/Pendidikan Jasmani/ dan dot.dot.dot.

Assalamualaikum!
Hai! Kita bertemu kembali dalam rancangan Aku Lapar Aku Makan...
Ya..bagi sesiapa yang belum tahu...ini adalah rancangan terbaru terbitan TV Bola Bola Bulat...
teeettttt....
merepek sudah!
aduhh..sebenarnya Cik Aied tengah sakit perut ni..
tapi Cik Aied gagahi jua untuk menconteng  di sini...
ceh..ceh...gagah la sangat..
eh..eh..korang ada perasan tak iklan beer keluar dekat blog Cik Aied ni?
waaa..macam mana boleh ada iklan ni pulak? Cik Aied pun terkejut tengok iklan tu tadi...
Hoi...Aku tak nak terlibat dengan iklan-iklan macam tu lah! Ishhh...Nuffnang ni tau!

Haa...tadi Cik Aied dan kawan-kawan sekelas dikejutkan dengan satu gegaran yang menggegarkan otak kami semua...
mula-mula Tuan Haji Ariffin (Naqib kelas kami) beritahu bahawa kami akan mengikuti program Bina Insan Guru (BIG) pada 22-25 Februari 2011 bertempat di Port Dickson! Yay! Yay! haha

Lepas tu boss kelas kami iaitu Kak Encik Fikri pula mengumumkan subjek minor yang bakal kami ambil... dulu masa foundation kami ambil major Bahasa Melayu.. minor Pendidikan Jasmani dan Kajian Sosial..
tapi bila dah masuk degree ni ada perubahan sikit... subjek major masih lagi Bahasa Melayu... tetapi minor adalah Pendidikan Jasmani dan dot.dot.dot...
Fikri kata ada empat pilihan/kemungkinan..sama ada subjek Pendidikan Muzik, Pendidikan Seni Visual, Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan dan Kemahiran Hidup..
dan mungkin juga kami diberi kebebasan untuk memilih antara keempat-empat subjek tersebut...maknanya dalam satu kelas tu akan ambil subjek yang lain la..
Cik Aied macam minat nak ambil Kemahiran Hidup...

Kawan-kawan boleh bagi pendapat tak?

7 comments:

.:: Zul ::. said...

fuyoh~ klas bm je k yg bleh pilih2 minor camtu? n tiap2 orang lam klas bleh amek lain lain minor ek?

cik aied said...

zul: tak tau la..fikri cakap mungkin boleh pilih..ikut citarasa masing2...tapi tak 100% sure la..

s.y.a.r.q said...

amik pendidikan seni :D

Cikgu Fikri said...

gitulah..........
aku cdgkan ko amik seni make up dna modelling...

cik aied said...

s.y.a.r.q : psv tu pilihan terakhir..dan kalau boleh mmg tanak amek psv sbb takde bakat la..huhu
fikri: gitulah...haha...ok gak amek modelling..boleh aku catwalk kalahkan naim nti..haha

student said...

amik muzik..:)

cik aied said...

student: tu la..muzik pun mcm best..huhu