I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, May 29, 2011

27 Mei 2011 (Hari yang tuttttt...)

Assalamualaikum…
Hye..sekarang ni Cik Aied sedang bergembira di rumah!
Cuti 3 minggu je… takde la cuti lama macam budak2 U kan… tapi ade aku kesah? Haha
Cik Aied sampai di Johor Bahru tercinta pada jam 12.30am (Sabtu)…
Masa Cik Aied plan nak tulis blog ni memang rasa nak mencarut je kat sini…
Biasa la..masalah bas…

Start pagi Jumaat tu dah mula dah program… pagi tu lepas Subuh Cik Aied duduk kat meja study tengok la jam digital yang ada kat atas meja Cik Aied… tengok tarikh 27/5… tiba-tiba tergerak hati nak check tiket bas untuk balik JB petang tu..
So Cik Aied pun bukak la laci amek purse…kuarkan tiket…dan OMG! Tiket tu tertulis 27 june 2011…padahal dah 3 or 4 kali dah check tiket tu sebelum ni… masa tgk tiket tu tak tau nak kata apa dah..speechless… cerita kat roommate n terus call Encik Mu'az Hati… Encik Mu'az call balik orang jual tiket tu…tapi takde orang jawab… so dia pun amek tiket tu semula n bawak balik tiket tu ke Kajang…setengah jam lepas tu dia text Cik Aied n cakap problem tiket tu dah settle…orang tu just salah cop tarikh kat tiket… okay.. legalah jugak..tapi selagi belum naik bas tu..selagi tu tak tenang…

Pukul 3pm tu Cik Aied keluarlah pergi Hentian Bas Kajang bersama Cik Hidayah Musa..tiket pukul 5pm sepatutnya… lepas tu sampai je kami pun lepak2 la makan kat kedai mamak. Sampailah dekat-dekat pukul 5pm… Then kami pun tunggu la dekat Platform 5 seperti yang tertera di tiket bas…
Masa tu termasuk kami berdua,, ada 3 orang je lagi yang tunggu kat situ…jam dah menunjukkan pukul 5.15pm..kami pun pelik…takkan 5orang je nak naik bas… ataupun tiket kami tu memang salah… memang time tu risau sangat2 la..Cik Aied call ejen tiket tu…dia kata memang betul ada bas tapi jalan jam..bas lambat… pastu boleh pulak dia cakap maybe ktorg naik bas Alisan Express ataupun 88 coach…ada ke macam tu…sabar je la..pastu pukul 5.30pm ada la 4 orang lagi datang tunggu kat platform tu…makin la pelik… last2 kami pun amek keputusan utk tanya mereka2 yang berada di situ…destinasi dorang sume memang JB..tapi ada yang tiket pukul 5, ada yang pukul 5.30… ada yang pukul 6.30… apa kes?? Bas masing-masing tak sampai lagi… pastu dekat2 pukul 7 makin ramai yang datang… tiket dorang pukul 7pm pulak…haihhh…memang geram la masa tu… rupa-rupanya tiket tiket pukul 5,tiket pukul 5.30, dan tiket pukul 6.30 tu semua naik bas yang sama...haihhhh....apeee laaaaa...

Last2,, bas tu sampai la jugak… dekat2 pukul 7.30pm camtu la… lega sebab bas dah datang..tapi rasa nak mencarut kat driver bas tu pulak…takde budi bahasa langsung..cakap ikut sedap mulut dia je…die ingat dia bagus sgt ke nak marah2 penumpang bas?? Hello…kau tu driver bas je ok! Geram betul… bukan nak merendah-rendahkan driver bas…tapi hormat orang la beb.. ada sorang makcik India ni request nak turun kat mana tah…makcik tu cakap elok2 je… si driver tu pulak cakap macam makcik tu apa je.. dua tiga kali jugak makcik tu kena dgn driver tu sebab nak request turun… time tu Cik Aied rasa macam nak simbah asid je kat muka driver tu! Grrrrr…. Buat malu Melayu je!

Ni kali kedua dah Cik Aied kena macam ni time nak naik bas dekat Hentian Kajang… 2 jam setengah lambat?? Cubalah korang bayangkan…kami tunggu bas berdiri selama 2jam setengah tau! Bukan ada kerusi pun dekat tempat menunggu bahagian bawah tu… memang lepas ni taubat tak nak naik bas kat Kajang lagi…biarlah naik kat TBS walaupun tambang teksi mahal… haishhh…
Tapi apa-apa pun Alhamdulillah sebab selamat sampai walaupun banyak dugaan terpaksa diharungi…J



 :'(
p/s/s : Cik Hidayah Musa...grrr..geram betul kan??
p/s/s : Cik Nana Nazira.. ni la cerita yg kte nak cerita tu.. huhu










4 comments:

cik ainisha said...

sabar bnyak2 aied.... hebat pkcik bus tuh.... hebat dalam mnykiti org...

cik aied said...

cik ainisha : memang sabar la tu..kalau tak dah simbah asid dah..hahaha :p

Cikgu Fikri said...

cik aied,
naik kat TBS lagi best...
takpew2..
pengalaman mengajar kita..
mcm aku pernah kena kat seremban dulu..
taubat aku sekarang... :)

cik aied said...

fikri : 2 kali dah aku kne...sabo jela..