I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, March 3, 2012

mereka beruntung

assalamualaikum
:)
lama tinggalkan blog ni..
keseorangan hari ni..
konon nak buat assignment tapi buat lah sangat kan sebenarnya... =__=

dulu masa kecik-kecik teringin nak ada adik-beradik perempuan..
sebab macam best boleh gosip2..main anak patung sama-sama.. and so on..
tapi x ada rezeki nak ada adik-beradik perempuan
ok je sebenarnya..

cuma mereka yang ada adik-beradik perempuan ni agak beruntung kot
sebab mereka boleh berkongsi masalah, kegembiraan,minat dan sebagainya..
maybe duduk dalam bilik n ber-pillow-talk! heavennya!
atau mungkin duduk dalam bilik sambil menghabiskan sekotak tisu sebab cerita kisah boyfren masing-masing..

bagi yang takde adik-beradik perempuan mcm Cik Aied ni ada la cara sendiri untuk meluahkan perasaan masing-masing... ada yang pilih kawan-kawan.. sepupu..bla..bla.. 
paling bagus mengadu dengan Allah :)
Allah tu memang confirm la jalan terbaik..
tapi Cik Aied maksudkan kat sini "orang"...

kalau Cik Aied pulak.. Cik Aied biasanya menangis sorang-sorang kot dalam bilik..
lepas nangis tu insyaAllah reda la sikit kesedihan tu.. 
tu je la yang mampu..
tak de la nak call or mesej girl siblings kat rumah utk meredakan kesedihan..
nak call adik lelaki pun memang tak la kan... huhu
malu jee..huhu

tapi ni bab-bab sedih la.. kalau bab-bab happy...
contohnya masa sekolah dulu minat kat someone ke kan..
balik sekolah mesti cerita kat adik...
even adik x nak dengar..
tapi Cik Aied paksa dia dengar..
sorry adik sebab paksa kau dengar cerita merepek along.
dan terima kasih sebab mendengar walaupun tak rela..huhu :')

dan akhir sekali Cik Aied nak tegaskan di sini betapa beruntungnya jika kita mempunyai adik-beradik perempuan :)
walaubagaimanapun..bersyukur dgn apa yg ada :)


6 comments:

Cikgu Fikri said...

begitu kisahnya..
knp aida?
cm ada probs jerk..
MR. M kan ada... :)

NANA NAZIRA.. said...

kte bkn adik awk ke?? ahahahahaha..

Cik Aied said...

fikri: haha..xde pape la.. bila dok sorg2 plus bosan mula la fikir merepek2..
nana: euwwww..hahaa

ZAHIYYATUN said...

kita dulu teringin nak ada abg..sebab suka tgk org lain gaduh2 manja dgn abg..tp Allah dah bg cikzahiyyah lebih drpd tu...=)

Cik Aied said...

atun : aku suka tgk abg yg sgt caring kat adik perempuan dia.. npk mcm 'awww..so suweeeettt'..hahahaha ;)

Gerard Way said...

setiap yang berlaku ade hikmahnya =)