I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, December 23, 2012

Mersing Part 1 - Timotel Hotel, Pantai Air Papan, Shopping Keropok

assalamualaikum :)
hai uolls.. 
iolls baru je balik dari Mersing ptg tadi..
short vacation je..
tu pun sebab adik balik cuti beberapa hari ni..
di Mersing weolls menginap di Timotel Hotel..
sgtlah dekat dgn rumah kawan iolls Cik Syazwani
sepanjang lebih kurang sehari di Mersing..
Wani n her sister la yg jadi tourist guide kami..hehe
terima kasih daun keladi! :)

okay.. ni nak story pasal Timotel Hotel..
kot2 lah uolls nak ke Mersing bolehlah menginap di sini..
memang iolls sgt galakkan.. :)
bagi weolls harga hotel ni..err,,i mean harga sewaan bilik di hotel ni amatlah berpatutan..
oleh kerana weolls ke sini berempat..weolls telah menyewa bilik deluxe utk 4 orang
beberapa hari sebelum ke Mersing iolls gigih call hotel utk book bilik..
takut jugak kalau sampai sana hotel semua penuh..
chalet mungkin ada..tapi ayah iolss prefer stay dekat hotel..
mula-mula call satu hotel ni..dia kata dah full..
huwaa..takpe2.. 
try pulak call Timotel Hotel ni..
alhamdulillah masih ada bilik kosong..
my fren (wani) kata..antara hotel yang famous kt Mersing ni adalah Hotel Seri Malaysia dan Timotel Hotel..

banyak dah merepek..
ok..kat sini iolss bagitau uolls harga bilik yg weolls sewa ni ye..
harga bilik ni hanyalah RM194 per night.. termasuklah breakfast utk 4 orang dan juga surat khabar free..kikiki..
murah gila kan??
breakfast dia pun not bad la..
standard la breakfast2 kat hotel gini kan..
ada bihun goreng, lontong, roti bakar, cereals, buah-buahan, kuih sagu, samosa, sosej, telur, baked beans, roti goreng, fresh orange, coffee, dan tea..
haa..byk la tu kan? rasa dia pun sedap..
setakat perut piranha mcm iolss ni memang cukup la nak makan..hewhew
ok lah uolls.. nantikan cerita seterusnya pula ye.. 
entry seterusnya adalah gambar dinner di Green House Restaurant..
:)


TIMOTEL HOTEL














 PANTAI AIR PAPAN




 SHOPPING KEROPOK





p/s : weolls jumpa marsha milan londoh dan din wahab kat timotel.. 

6 comments:

Cikgu Fikri said...

wah...sakan korang jln kn?
classmate kita ke join? huhu :)

Cik Aied said...

fikri..tak la..aku pegi dgn family aku la..huhu

Cikgu Fikri said...

owh.. ingtkan classmate kita join sbb nmpk nama wani yg jd tourist guide korg kn..huhu

Cik Aied said...

fikri: haha.. mmg dia jd tourist guide ktorg 1family... mula2 singgah rmh dorg dlu.. sbb family aku n family dia kenal jgk la..jmpa masa interview maktab dlu..hehe

Putri Cahaya / Putri NAJ said...

:P

Cik Aied said...

pc : ;ppppp