I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, December 26, 2010

[Final 1] Malaysia 3-0 Indonesia

Assalamualaikum ;)
Hey..hey! Malaysia menang!
Happy! Happy!
Seluruh rakyat Malaysia seharusnya berbangga dengan keputusan ini..walaupun ada lagi 1 perlawanan yang bakal ditempuhi di Indonesia...
Tinggal selangkah je lagi utk menjadi juara! good luck for the next match!
Bagi sesiapa yang tak tau lagi...gol malaysia dijaringkan oleh Safee Sali ( 2 gol) dan Ashaari Shamsuddin (1 gol)
Safee Sali


Ashaari Shamsudin (baju putih)


Secara keseluruhan la..cik aied yg buta bola sepak ni tengok pasukan malaysia memang banyak serang sejak awal permainan lagi...
indonesia pulak tak bape nak banyak serang..
keeper malaysia,,Khairul Fahmi pun macam agak relax sepanjang match tu..
kiranya malaysia main memang best la..
cuma..
cuma..
cuma...
yang tak berapa nak best insiden penyokong main suluh2 laser dekat player...rasanya yang banyak kena laser keeper indonesia kot..banyak kali dia mengadu dekat pengadil dari jepun tu.. sampaikan pengadil terpaksa memberhentikan perlawanan lebih kurang dalam 5 minit...
rasanya penyokong malaysia kot yang suluh laser tu kat keeper indonesia...sebab nak bagi keeper tu hilang fokus...takkan la penyokong indonesia nak dajalkan keeper dorg sendiri kot kan? tak logik pulak..huhu..
kalau betul la penyokong malaysia yang buat..memang memalukan la...lepas tu time perlawanan diberhentikan tu boleh pulak dorg gi bakar bunga api kt tengah2 padang...adoii...entah apa2 la dorg ni...nasib baik la lepas pengadil mulakan balik game dah takde insiden tu lagi....huhu...
apa2 pun syabas utk skuad malaysia...kalau tak silap esok pagi dorg berangkat ke indonesia...

CREDIT TO GOOGLE FOR THE IMAGES

p/s: tak sabar nak pakai jersi malaysia lagi 29disember ni... :D



5 comments:

Mohamadazhan hjDesa said...

Salam kemenangan ('',)

moga momentum kecemerlangan ni dapat diteruskan di Bung Karno. Wah, hebat sekarang aura bola sepak negara.hehe

cik aied said...

Mohamadazhan hjDesa: hihi...betul2...malaysia dah semakin hebat sekarang :)

NANA NAZIRA.. said...

malaysia!!!!!

shanur said...

malaysia hebat!
best gile weh game td,
seronok tambah mendebarkan!
weeee tahniah malaysia!

cik aied said...

nana: yay!
shanur: memang sgt best!